Eladó Német Vállalkozások

Cégadásvételt tekintve megoldást találunk a szükségtelenné vált vagy éppen célhoz rendelt vállalkozás esetén a cél elérése után működését tekintve okafogyottá, feleslegessé vált cégek eladásában, illetve az ilyen cégekre irányuló vásárlás folyamatában.


németországi cégalapítás, német cégalapítás, GmbH alapítás,UG alapítás,német vállalkozás,német cég, mini GmbH, mini GmbH alapítás,GmbH 1 euro

A hozzáértő és korrekt ügyintézésen túl eligazítjuk az üzleti élet és a jog összetett világában.
A cégvásárlás remek alternatívája a cégalapításnak, illetve a befektetés céljából történő tulajdonjogszerzésnek. Előnye, hogy azonnal piaci szerepet lehet szerezni a megvásárolt cég működési területén, és a (társadalmi) közbizalom is szélesebb körű egy már korábban is működő vállalkozással szemben. Németországban a 2-3 éves, stabil árbevételű, nyereséges cégeknek van versenyképes piaca.


A cégvásárlás további előnyei:

  • lehetőség nyílik az eladó vállalkozás ingó és ingatlan eszközeinek kedvező feltételekkel való megszerzésére
  • a bankok könnyebben folyósítanak hitelt a már sikeresen működő vállalkozások számára
  • pályázat vagy tender a részvételt meghatározott minimum működési időhöz kötheti
  • megkíméli magát az ügyfél az adószámigénylés bonyolult, hosszadalmas és költséges folyamatától (adószámigénylés alapesetben 2-3 hónap lenne; amíg folyamatban van az igénylés, a számlákat nem egészében fizetik ki, meghatározott részt visszatartanak belőle) – cégvásárlás esetén azonban a cég élő adószámmal rendelkezik


Amit kínálunk:

  • Előzetes felmérés készítése, felvilágosítás az eladásra kínált cég viszonylatában (piaci lehetőségek, likviditás, jogszabályi háttér, cégadásvétel okainak kivizsgálása)
  • Jogi tények vizsgálata (mérlegben szereplő/nem szereplő kötelezettségek, folyamatban lévő peres eljárás, felszámolási - vagy csődeljárás)
  • Teljességi nyilatkozat beszerzése az adásvétel tárgyát képező cégtől
  • Bizonyos előkérdések, információk beszerzése
    (hitelező bank hozzájárulása a tulajdonosváltáshoz, ügyfélkör, dolgozók megtartásának lehetőségei, „korábbi időszakért” fennálló felelősség alanya).

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését, illetve eladó céget keres, vegye fel velünk a kapcsolatot. Irodánkban munkatársaink állnak szíves rendelkezésére!